livetsbravader.webblogg.se

rainy days infront of us

Kategori: Allmänt

Vi befinner oss nu i en av Tanzanias regnperioder. Detta är den korta, som precis kommer innan sommaren slår ut med sin grönska och värme. Vår lärare Dennis berättade idag att denna period är en av de viktigaste för alla de som odlar, att deras hårda arbete äntligen får rättvisa och det växer så det knakar med all fuktighet. Vi elever kanske inte ser regnet lika positivt som bönderna. Strömavbrott stup i kvarten, kyla och regn... Men vi glädjs åt att grödorna gror och för att människornas slit äntligen ger resultat. Vi välkomnar glatt alla frukter och grönsaker som kommer finnas tillängligt på marknaden! 
 
På fredag åker vi dessutom till soliga Tanga igen! Där vankas det afrikanskt bröllop på lördag. IT-ansvariga killen på skolan ska gifta sig. Dennis sa att ett afrikanskt bröllop ses som litet om det är mindre än 100 personer som kommer. Oftast så är det mer än det dubbla och det förväntas finnas mat till allihopa. Det är många som inte har råd att ordna detta själva, därför är det väldigt vanligt att ge en slant till brudparet, vilket även vi kommer göra. Det känns som en självklarhet tycker jag! 

Kommentarer

  • Anita säger:

    Härligt det låter, bröllop och Tanga ! Lite regn får man stå ut med. Här ösregnade det idag. Verkar bli ganska soligt i Stornoway och ca 10 grader plus.
    Kram från ma.

    Svar: Ja precis, det får man göra! Åh vad skönt! Hoppas resan blir toppen! Kram
    ettkolikbarnsbekannelser.webblogg.se

    2014-10-07 | 22:34:19

Kommentera inlägget här: