livetsbravader.webblogg.se

hejdå familjen, hej universitet & graduation

Kategori: Allmänt


vår fina syster har gjort en teckning till avslutningsfikat med familjen. Nu är vi på universitetet för:
GRADUATIONDAGS.
 
 
 
 
 

..

Kategori: Allmänt

det här börjar nästan bli skrattretande. har fått malaria. igen.

lever i en annan värld

Kategori: Allmänt

Jag ursäktar min frånvaro här på bloggen. Vardagens marsch i bergen rullar på och avbryts ofta av stunder då man inser hur fantastiskt vackert livet är här. Det kan vara en annorlunda fågel, hittade kattungar i en sopugn (som vi självklart har tagit hand om), en bergsvy, en stund med familjen eller en extra kram från Tomas, vår fina lilla vän med Downs Syndrom på Rainbow School som gör att man stannar upp.
 
Idag är det torsdag. Om en vecka åker vi till SECOMU-universitetet för graduation, då lämnar vår fina värdfamilj i Irente efter sex veckor av Tanzanisk livstil och praktik. Sedan börjar vår resa på egen hand. Julia, Robin, Olle och jag håller febrilt på att söka efter billiga safarin, billigaste hotellen och bästa matställen inför vår resa. Vi har börjat tänka på vad som ska lämnas kvar och vad som ska skänkas. Börjat få ångest över hur vi ska lyckas kånka runt på allt vi har råkat köpa med oss längs vägen. 
 
Olles och min plan för den sista månaden är:
Arusha - Safari (Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongo-kratern) - Arusha - Moshi - Dar Es Salam - Zanzibar (dykcertifikat, fira jul, båtluffa, bo i bungalows och BADA)

Tiden hos familjen och under praktiken har varit både väldigt rolig, jobbig, spännande och utvecklande. Vi har haft många sjukdomar som har påverkat vårt välmående en hel del. Maskar, Amöba och Malaria. Vi har mött många öden och intressanta berättelser under resorna med Outreach. Träffat barn som inte alls har samma möjligheter här som i Sverige. Vi har varit en del av den Tanzaniske familjen Luziga och skaffat oss vänner för livet. Kulturkrockar har uppstått och likheter har hittats. 
 
 
Här kommer en blandad kompott bilder från tiden med familjen och praktiken:
Olle hjälper pappa Alfred att nacka en kyckling.
Vår syster Anna och bror Castro.
Vår mamma Flora och syster Vere lagar mat i köket.
Fina Ruth (jobbar med Outreach) under vår veckas långa resa genom Mnazi. 
En fotogenlampa av gamla plåtburkar utgjorde vårt enda ljus under strömavbrottsmiddagarna. 
En bild tagen ur verkligheten på Outreach. 
Tomas och jag. Åh vad jag kommer sakna den grabben.
Jag i min skräddarsydda, afrikanska klänning.
De sötaste kattungarna som någon (HMPPPF) hade lagt i en sopugn. De hade inte lärt sig att äta än, men nu har vi lärt de att dricka mjölk. De växer sig större för varje dag. 
En bild från Mambo view point där vi spenderade en helg med utsikt över Tanzania.
Maten på Rainbow school. Maragwe. (bönor och majs, oooh så gott.)