livetsbravader.webblogg.se

Macchu Pichu

Kategori: Allmänt

Under fyra dagar åkte vi mountainbike-cyklar, vandrade i gamla inkaleder, åkte gummibåt på den heliga Urubambafloden och ziplinade för att tillslut nå Macchu Picchu. Bestigningen av MP kan ha varit det jobbigaste på länge - ungefär 2800 inkatrappsteg skulle bestigas innan den mystiska staden tornades upp. Jag förstår varför det finns en buss-service nu förtiden. Men! We did it! Vi vandrade uppför och nerför, i regn och solsken, över berg och dalar, förbi kokabladsodlingar och kaffeodlingar i fyra dagar. 
Här kommer en bild från dagens dagsutföykt till Moray (inkafolket forskningsställe för jordbruk) och Maras (saltbassänger använda sedan Inkatiden.) Vi har köpt oss en varsin indianhatt som vi trivs väldigt bra i.
 
Kram

macchu piccu imorgon

Kategori: Allmänt

Här är 3 bilder från Cuzco, en stad i bergen. Här utgår man ifrån när man ska vandra till Macchu Piccu, vilket vi ska göra imorgon. 
Och här är en bild från öknen i Hucachina, Peru. Så vackert! 
 
 
Kram
 

sandboarding i öknen

Kategori: Allmänt

Kan ha varit den konstiga upplevelsen hittills, men sandboarding i den Peruanska öknen var häftigt! 

Hej Peru

Kategori: Allmänt

Igår flög vi in till ett väldigt grått Lima. Vi bestämde oss ganska tidigt att bara stanna i huvudstaden en natt, för att så fort som möjligt upptäcka lite natur igen. Vi gick ut och åt Ceviche på en fiskrestaurang, Perus specialitet. Rå fisk gravad i lime och chili, hur gott som helst. Påminner lite om den svenska gravade laxen i konsistensen, men med andra smaker förstås. Idag går bussen till Hucachina, ett ökenlandskap med en stor oas där vi kommer spendera några dagar genom att surfa på sand och sova under bar himmel i öknen