livetsbravader.webblogg.se

Macchu Pichu

Kategori: Allmänt

Under fyra dagar åkte vi mountainbike-cyklar, vandrade i gamla inkaleder, åkte gummibåt på den heliga Urubambafloden och ziplinade för att tillslut nå Macchu Picchu. Bestigningen av MP kan ha varit det jobbigaste på länge - ungefär 2800 inkatrappsteg skulle bestigas innan den mystiska staden tornades upp. Jag förstår varför det finns en buss-service nu förtiden. Men! We did it! Vi vandrade uppför och nerför, i regn och solsken, över berg och dalar, förbi kokabladsodlingar och kaffeodlingar i fyra dagar. 
Här kommer en bild från dagens dagsutföykt till Moray (inkafolket forskningsställe för jordbruk) och Maras (saltbassänger använda sedan Inkatiden.) Vi har köpt oss en varsin indianhatt som vi trivs väldigt bra i.
 
Kram

Kommentarer

  • Pappa Gustaf säger:

    Vilka bilder! Och vilka upplevelser ni får vara med om. Ni passar verkligen i de där hattarna.
    Hoppas att förkylningen är på väg att släppa nu..

    2015-03-22 | 16:12:15
  • Pappa Gustaf säger:

    Apropos Moray: Ur uppslagsboken: "Vid första anblicken förefaller det vara en amfiteater, bestående av olika terrasserade cirklar, belägna på 3500 meters höjd över havet. Men Moray var ett centrum för Inkarikets studier i växtodling, där man bedrev experiment med odlingar på olika höjd. Placeringen av terrasserna skapar en serie mikroklimat med en temperatur som är högst i mitten och sedan gradvis avtar ju längre ut terrassen är belägen. På så sätt kunde man simulera upp till 20 olika mikroklimat. Man tror att Moray har kunnat tjäna som modell för beräkningar av jordbruksproduktionen inte bara i Urubambadalen utan också i olika delar av Tahuantinsuyo". Otroligt att ni fick uppleva detta!
    Kram pappa

    2015-03-22 | 16:13:09

Kommentera inlägget här: